Kuchyně francouzského typu jsou jednou z nejklasičtějších možností, jak pojmout interiér jakékoliv kuchyně. Spočívá ve specifickém poskládání prostoru a všeho co v něm je tak, aby vše odpovídalo standardům francouzské přípravy pokrmů. My vám dnes řekneme, jak nejlépe takové dokonalé kuchyně docílit.
Kuchyně na míru pomůže s přesným rozmístěním
Jednou z nejdůležitějších věcí je prostor. Ten je potřeba vždy využívat co nejefektivněji, jinak se vám nepodaří kuchyň uzpůsobit svým potřebám. Jednou možností je pochopitelně koupě připravené kuchyně. Ta ale jen v málokterých případech sedne přesně do prostoru.
Druhou volbou, která je dokonce cenově srovnatelná s klasickou koupí, je zařízení kuchyně na míru, které je v posledních letech stále oblíbenější. Pro francouzskou kuchyni je totiž zásadním požadavkem dostatek prostoru a volnosti.
Sporák a spotřebiče vždy uprostřed
Specifickou záležitostí pro francouzský typ kuchyně, je umístění sporáku a nejdůležitějších spotřebičů doprostřed místnosti. Respektive umístit je do kuchyňské linky tak, aby k nim byl přístup z co nejvíce míst a eliminovala se tak potřeba dělení úkonů do lajny v podobě „výrobní linky“. I s tím vám kuchyně na míru může zásadně pomoci.
Vše co potřebujete musí být neustále po ruce
Pokud se podíváte do tradičních kuchyní francouzského typu, tak si můžete všimnout toho jak jsou plné. Kde je možnost něco umístit, najdete například nože pomocí magnetické pásky na stěně, nebo hrnce visící poblíž sporáku.
Ve francouzské gastronomii je naprosto zásadní přesně načasování všech příprav. Není tak čas hledat různé nádobí a nástroje po šuplících jako jsme zvyklí, nebo se dokonce sklánět do polic pro rendlík či pánev. Vše musí být neustále po ruce, aby k přechodu na další krok vystačila natažená ruka.