Kuchyně

Způsoby, jak udržet dokonale čerstvé suroviny v kuchyni

unsplash.com

Není žádnou vzácností, že se suroviny prodávají v mnohem větším balení, než v jakém jsme schopni je na jednorázovou spotřebu konzumovat. Proto se často můžeme dostat do problémů s tím, jak uchovávat takové suroviny a produkty, aby nedošlo k jejich poškození.

Způsobu je poměrně velké množství, přičemž některé jsou jenom zajímavým tipem, jiné potom technologickou vymožeností. My si zde představíme od každého něco.

Objevte taje vakuovacího systému

Především pro takové potraviny, které mohou oxidovat, jako jsou červená masa, mohou být vakuovací systémy něčím doslova zázračným. Systémy fungují tak, že vložíte do speciální pytlíku obsah, následně je vložíte do jednoduchého domácího spotřebiče. Ten postupně vysaje veškerý vzduch z pytlíku a následně jej automaticky zataví. Při zatavení se neuvolní žádný plast do suroviny jako takové. Ale díky absenci kyslíku dokáže surovina v chladném prostředí vydržet mnohem déle čerstvá.

Jednoduchý trik s mokrou utěrkou

Jednou ze surovin, které jsou doslova extrémně náchylné na potencionální problémy s čerstvostí, jsou bylinky. Především potom ty nejjemnější bylinky jako je libeček, koriandr, nebo bazalka. Pokud vám tak zůstanou celé bylinky, tak nezoufejte. Jednoduše vezměte papírovou utěrku nebo kapesník, namočte ji kompletně do vody a v mokrém kapesníku zabalené bylinky uložte do lednice. I po pár dnech je dokážete vytáhnout nepovadlé a zcela čerstvé.

Zázrak zvaný shocker

Jedná se o speciální zařízení, které funguje na bázi šoků ledovým vzduchem. Pokud potřebujete v rámci receptů prudce zchladit nějaké suroviny, nebo potřebujete rychle zchladit hlavně smetanové polévky a omáčky, tak shocker je nejlepší volbou. Jedná se už o dost drahou vymoženost, ale v menším provedení je možné si jej zakoupit i do zcela běžných domácností.

To Top