Inspirace

Tři zásadní rady pro praktickou a dobře fungující kuchyň

pixabay.com

Kuchyň je prostorem, který musí plnit rovnou několik podstatných úloh. Často se v prostoru i jí, takže je potřeba aby byl otevřený a s dostatkem volného místa. Zároveň je ale především praktickou místností a je proto udržet přehlednost a řád včetně dobrého vybavení. Dobře odladěná a organizovaná kuchyň je potom doslova ráj a čas s penězi investovanými do ní se vám jisté vrátí.

První pravidlo je dostatek kvalitního světla

Vaření není úplně jednoduchá záležitost a je proto potřeba dávat pozor rovnou na vícero pravidel. Jedním z takových pravidel je například dobré prosvětlení místnosti. Pokud budete dělat v místnosti, kde je špatné světlo drobné práci na styl krájení, tak budete brzy trpět na bolavé oči a ztrátu koncentrace. V ideálním případě se tak pokuste vpustit do kuchyně co nejvíce denního světla. Občas se i stane, že je kuchyň v útrobách bytu či dobu bez oken. V těchto případech je rozhodně nejlepší využít silné bílé světlo.

Domácí spotřebiče dokáží ušetřit spoustu námahy a času

V dobré kuchyni zajisté oceníte také pomoc, o kterou se postarají kvalitní domácí spotřebiče. I takové malé investice jako může být například mixér či kuchyňský robot dokáží ušetřit spoustu vedlejších prací, které jsou dotěrné především stereotypem a časovou náročností. Pro ty vybíravější se pak může stát ozdobou kuchyně například kvalitní kávovar, nebo se můžete starat o svoje potraviny s ještě větší péčí díky vakuu.

Prostoru není nikdy dost

Prostor je pak věc, kterou má každá kuchyň omezenou a je proto potřeba se starat co nejlépe o rozdělení pracovních ploch a úložných míst. Mějte, proto vždy po ruce ty nejčastěji užívané věci jako jsou nože, příbory, některé kuchyňské náčiní či základní koření, olej a jiné suroviny. Pokud máte dostatek pracovního prostoru, tak je pak skvělým vylepšením i držák na nože na zeď či na stůl, či police a misky na suroviny. Zkrátka meze se nekladou, a i v malém prostoru se dají udělat velká kouzla.

To Top